DHL

DHL — Strategie content

Klant
DHL
Expertises
Merkstrategie
Disciplines
Strategie, Merkhelder

Kans

DHL is een global brand. De communicatielijn en manier van aanspreken kan soms voorbij gaan aan specifieke behoeften op lokaal gebied. Zo is het voor de Nederlandse markt belangrijk dat DHL Parcelshops bekend en zichtbaar zijn voor de consument. Ook moet duidelijker worden wat consumenten van de service van de Parcelshop mogen verwachten. De vraag aan FLAIM is hoe we met de DHL Parcelshops de aansluiting met de lokale markt kunnen vinden.

Aanpak

Samen met DHL hebben we verschillende MerkHelder sessies georganiseerd om een duidelijke en overtuigende merkbelofte te definiëren. De gekozen strategie is daarbij gedocumenteerd. Daarnaast ontwikkelden we een strategisch en creatief platform genaamd  ‘Altijd dichtbij’ dat speciaal is gericht op de consumenten propositie van DHL Parcel.

Output

We zijn begonnen met een praktische registratie van de strategische Merkhelder sessies. Vervolgens hebben we een database met hoogwaardig beeldmateriaal opgebouwd. Met die beelden is de communicatie campagne door ontwikkeld.