DHL
DHL verzorgt verzendoplossingen op wereldwijde schaal. Voor iedere verzendbehoefte heeft DHL Parcel de perfecte oplossing in huis. Pakketje ophalen of versturen? DHL Parcel is met meer dan 1.000 parcelshops altijd dichtbij.

DHL – strategisch platform consumenten propositie

VRAAGSTUK

DHL is een global brand. De communicatielijn en manier van aanspreken kan soms voorbij gaan aan specifieke behoeften op lokaal gebied. Zo is het voor de Nederlandse markt belangrijk dat DHL Parelshops bekend en zichtbaar zijn voor de consument. Ook moet duidelijker worden wat consumenten van de service van de Parcelshop mogen verwachten. De vraag aan FLAIM is hoe we met de DHL Parelshops de aansluiting met de lokale markt kunnen vinden.

AANPAK

Samen met DHL hebben we verschillende MerkHelder sessies georganiseerd om een duidelijke en overtuigende merkbelofte te definiëren. De gekozen strategie is daarbij gedocumenteerd. Daarnaast ontwikkelden we een strategisch en creatief platform genaamd  ‘Altijd dichtbij’ dat speciaal is gericht op de consumenten propositie van DHL Parcel.

TOOLS

We zijn begonnen met een praktische registratie van de strategische Merkhelder sessies. Vervolgens hebben we een database met hoogwaardig beeldmateriaal opgebouwd. Met die beelden is de communicatie campagne door ontwikkeld.