DHL
DHL verzorgt verzendoplossingen op wereldwijde schaal. Voor iedere verzendbehoefte heeft DHL Parcel de perfecte oplossing in huis. Pakketje ophalen of versturen? DHL Parcel is met meer dan 1.000 parcelshops altijd dichtbij.

DHL – strategisch platform consumenten propositie

UITDAGING // Ontwikkel een strategisch en creatief platform voor de consumenten propositie van DHL Parcel.

AANPAK // Samen met DHL hebben we verschillende MerkHelder sessies georganiseerd om een duidelijke en overtuigende merkbelofte te definiëren. Natuurlijk sluit die merkbelofte aan bij de nieuwe consumentenpropositie. We gaan zelfs een stapje verder: beide zaken versterken elkaar.

TOOLS // We zijn begonnen met een praktische registratie van de strategische Merkheldersessies: alle uitgangspunten in een boekje. Vervolgens hebben we een database met hoogwaardig beeldmateriaal opgebouwd. Deze continu groeiende database bevat kwalitatieve en representatieve foto’s van de werkzaamheden en diensten van DHL Parcel. Het gebruiksgemak en de hoogwaardige content hebben ervoor gezorgd dat meerdere landen inmiddels gebruikmaken van deze database. Dit is nog maar het begin. Op basis van de nieuwe merkbelofte werken we aan de ontwikkeling en uitrol van een communicatieconcept voor DHL Parcel dat 360 graden toepasbaar is en DHL Parcel stevig positioneert. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat DHL Parcels continu communiceert met klanten en prospects.