KLOKGROEP HERPOSITIONERING
KlokGroep is van oorsprong een familiebedrijf dat snel groeit is en staat voor een geïntegreerde aanpak van voornamelijk grootschalige bouwprojecten. Van initiatief tot beheer. Ze zijn continu bezig met het verbeteren van concepten en het uitbreiden van hun aanbod. Innovatie is de natuurlijke drijfveer.

KLOKGROEP HERPOSITIONERING

VRAAGSTUK

Klok is een multidisciplinair ontwikkelend bouwbedrijf. Met specialismen die in verschillende dochterbedrijven waren georganiseerd. Dit werd ook als zodanig gecommuniceerd. Deze aanpak heeft geleid tot een diffuus beeld van het merk Klok. Aan FLAIM de vraag hoe effficiënter en effectiever met het merk Klok kan worden omgegaan.

AANPAK

We hebben diverse MerkHelder sessies gehad om de situatie de inventariseren, analyseren en opnieuw richting te geven. Vervolgens hebben we een communicatieconcept gebouwd dat de nieuwe structuur van de KlokGroep in beeld brengt. 

TOOLS

De basis vormt strategie, branding en het communicatieconcept. Alle andere uitingen en initiatieven kunnen hieraan worden getoetst. We ontwikkelden onder andere een robuuste huisstijl voor digital en offline gebruik, waaronder ook arbeidsmarktcommunicatie. Verder hebben we iconen ontworpen voor specialismen. Samen met de partners van KlokGroep is alles verder uitg