KLOKGROEP HERPOSITIONERING
KlokGroep is een snel groeiend familiebedrijf en staat voor een geïntegreerde aanpak van voornamelijk grootschalige bouwprojecten. Van initiatief tot beheer. Ze zijn continu bezig met het verbeteren van concepten en het uitbreiden van hun aanbod. Innovatie is de natuurlijke drijfveer.

KLOKGROEP HERPOSITIONERING

UITDAGING // Na bijna 95 jaar verhuist KlokGroep van Druten naar Nijmegen. Hun pand is een staaltje van hun kunnen en ervaring. De verhuizing wordt aangegrepen om ook communicatief een nieuwe start te maken. Er is voor gekozen om alle werkmaatschappijen samen te brengen onder één naam: KlokGroep. Dat vraagt om een heldere en onderscheidende manier van communiceren.

 AANPAK // We hebben diverse MerkHelder sessies gedaan om de situatie de inventariseren, analyseren en opnieuw richting te geven. Vervolgens hebben we een communicatieconcept gebouwd die de nieuwe organisatiestructuur van de KlokGroep in beeld brengt. 

TOOLS // De basis vormt het communicatieconcept. Alle andere uitingen en initiatieven kunnen hieraan worden getoetst. Wat is er te zien: een robuuste huisstijl, waaronder ook arbeidsmarktcommunicatie en autobelettering. Verder hebben we iconen ontworpen voor specialismen en samen met een partner van KlokGroep ontwikkelden we de corporate site. En die staat als een huis.